HET IS AAN… Rashif

HET IS AAN… RASHIF

Ik ben malcontent, misnoegd en mistevreden.

Alles went behalve ne vent.
Ik kan bellen, sms’en, whatsappen, mailen, facetimen, skypen en een postduif te hemel laten stijgen,

Maar ik heb minder en minder te zeggen.
Want aan mij wordt niks gevraagd.

Ik ben bokkig, balorig en brommerig.

Ik leef langer en langer, maar het gaat slechter en slechter met mijn rug, mijn knieën en mijn geduld.
Ik moet dringend ontstressen, decompressen en mezelf gaan vinden tijdens een staycation van de 3e tot de 5e augustus.

Ik ben narrig, nors en nurks. 

Want vroeger was het beter.  Het is niet meer hoe het geweest is.  We moeten terug naar de tijd toen we er nog niet waren, toen was het beter, heb ik horen zeggen van mensen die er toen ook nog niet waren.

Ik ben zo kribbig, korzelig en knorrig. 

Bruine mensen voelen zich niet gezien en witte mensen hebben het gevoel dat ze net te veel bruine mensen zien.

Anderen klagen te veel en ik klaag nog te weinig.

Ik bestel guilt-free haribo-snoepjes online met mijn smartphone gesmeed uit bloedkobalt.

Ik moet nog gaan bosbrossen en ik ben knetter ‘woke’, maar ik voel mij niet uitgeslapen…

Ik voel mij zo gemelijk, gemélijk, gémélijk…. MALCONTENT!

______
In deze ‘vloeibare tijden’ tiert het menselijk onbehagen weelderig, zowel in de bovenlaag als in de onderlaag van onze samenleving, hetzij gefundeerd hetzij bij de haren getrokken. Laat ons op TAZ hierover praten met elkaar.  Laat ons elkaar ontmoeten in de tussenruimte, de ruimte tussen de polariteiten.  Laat ons elkaar de hals tonen, als honden in een roedel. Laat ons oprecht kwetsbaar zijn tegenover, naast, en bij elkaar. Laat ons het onbehagen erkennen, opdat het niet kan sluimeren onderhuids en zweren achterlaten op onze ziel.  Tot wij weder stiekem kraaien van contentement.


CREDITS
Illustratie: Janice Feryn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.