Ceremonia leeft – bij Cecilia

Theater is de kunst van het moment. Dat maakt het ongrijpbaar, alle foto’s en registraties ten spijt. Ook het indrukwekkende oeuvre van wijlen Eric De Volder (1946-2010) en de spelers van Toneelgroep Ceremonia – klasbakken als Jan Bijvoet, Ineke Nijssen, Johan Knuts, Hendrik Van Doorn … – lijkt vandaag iets uit een ver verleden. Maar zie, en hoera, Cie Cecilia herneemt zowaar een productie van TG Ceremonia. Regent en regentes ging in première in 2000 en werd destijds geselecteerd voor het Theaterfestival. In de commentaren werd, zoals wel vaker bij De Volder, gerefereerd aan de maskers van Ensor en De dodenklas van de Poolse regisseur-schilder Kantor. De foto’s hieronder illustreren waarom. Maar bovenal was – en is – het De Volder. En Ceremonia.

Foto’s: Kathie Danneels.


,

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: