‘TAZ is altijd heel gul geweest’

Door ZJAKKI WILLEMS, radiomaker, muziekproducer en reisleider – “Of ik zin had om deel uit te maken van de jury van Jong Muziek? Ik ben PJ (Vervondel, voormalig programmator Jong Muziek, nvdr) eeuwig dankbaar dat hij mij dat in 2008 heeft gevraagd. Ik was theateranalfabeet, maar PJ heeft mij zo, via TAZ, van theater leren genieten. TAZ heeft mij ook Oostende mooi leren vinden. TAZ heeft mij nieuwe vrienden gegeven. TAZ is altijd heel gul geweest! Maar eigenlijk was de vraag om een stukje te schrijven over de meest speciale herinneringen die ik aan – in mijn geval – 15 jaar TAZ heb overgehouden. Moeilijk…

Misschien de ondertussen legendarische concerten van Bxl Minuit 13 jaar geleden in Club Terminus? Die ‘club’ in het voormalige Hotel Terminus Maritime was een donker hol, waar het opgedroogde bier je schoenen aan de vloer deden plakken. Ik herinner me ook nog levendig de voorstelling van Così in 2018 door DESCHONECOMPANIE/Muziektheater Transparant in de vervallen tuin van de Kunstencampus, een surrealistisch decor voor een opera van Mozart.

Ook om nooit meer te vergeten: de vijf uur durende voorstelling van Onze wederzijdse vriend van Charles Dickens door Comp.Marius in 2018 op de Scheepswerf. Tussen de bedrijven door werd het publiek getrakteerd op Engelse sandwiches, cake en thee.

Maar mijn meest speciale herinneringen waren de juryvergaderingen van Jong Muziek: in een bordeel in de Oesterbankstraat. In een volks restaurant in de havenbuurt, waar we een sigarettenpeuk uit onze tomaat-garnaal hebben gevist. Of in The Old Inn, waar we bij sluitingstijd nog niet hadden kunnen beslissen en dan maar de straat zijn overgestoken naar Café Botteltje, waar we ook tot sluitingstijd hebben vergaderd. Eigenlijk zou ik nog lang kunnen doorgaan, zij het niet met speciale, dan toch met heel goede herinneringen. Merci TAZ!”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: