Duet voor bulldozers

Eerder deze week was er het bijzondere project Laetoli Amfitheater van beeldend kunstenaar Honoré d’0. In deze interventie op het Sportstrand, ter hoogte van het Spilliaert Huis, trad een aantal performers, onder wie actrice Simone Milsdochter, in de voetsporen van de ‘oudste’ mens. Door het zand eerst glad te strijken door twee bulldozers, kon er opnieuw begonnen ‘blanco’ begonnen worden. Met de titel refereert Honoré d’0 aan de voetafdruk van een meisje in Laetoli, Tanzania; een afdruk die naar schatting 3,7 miljoen jaar oud is. Tijdens de performance op het strand was er geen muziek. Of toch niet letterlijk: in het concept van de kunstenaar werd de muziek gemaakt door de bulldozers zelf, en door de wind. Hieronder een impressie gemaakt door Studio RITCS, voor wie de performance moest missen. Met een knipoog, want op muziek.

Foto: Yvan Mahieu.


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: